Åland United bärgade ÅM-guldet

FOTBOLL. Åland United vann programenligt guldet i Åländska mästerskapen under fredagskvällen då laget utmanövrerade IFK Mariehamn med 4-0 i Eckeröhallen.

IFK Mariehamn försökte störa Åland United i finalen av Åländska mästerskapen som avgjordes i Eckeröhallen under kvällen.
Dock var ÅU numret för stort och i halvtid var ställningen 2-0 till de regerande finländska mästarna.
Nina Hietanen gav Åland United ledningen efter nio minuters spel då hon från nära håll stötte in bollen.
Kort därefter slarvade IFK-försvaret med ett uppspel och bollen hamnade hos Sarah Engblom som pricksköt in tvåan.
Den andra halvleken fortsatte på samma vis som de första fyrtiofem minuterna.
ÅU kontrollerade spelet och vaskade fram flera kvalificerade målchanser och efter bara tre minuter i halvlek nummer två hittade Satu Kruus rätt från kanten.
– Vi måste bli bättre på att offra oss för varandra och jobba mera med press, säger IFK:s spelande assisterande tränare Daniela Haglund.
Fyran satte Sarah Engblom, som blev tvåmålsskytt i matchen, och finalen slutade 4-0 till Åland United.