ÅU slog HJK på hemmaplan

FOTBOLL. Ett mycket piggt Åland United tog tag i spelet direkt och kunde redan i den fjortonde matchminuten ta ledningen genom Cynthia Uwak  som fick ta emot bollen helt omarkerad mitt i straffområdet. Trotts ett stort spelövertag inget mer mål i den första halvleken. Spelmässigt samma matchbild i den andra halvleken och visst hade ÅU bud på fler mål men fick vänta ända till det återstod femton minuter innan 2-0 kom. Julia Tunturis hörna hittade Chloe Jones huvud och nicken var otagbar för HJKs målvakt. Resten av halvleken spelade ÅU på resultatet och var bara riktigt hotade en gång men Khym Ramsay stod för matchens räddning och höll målet rent från påhälsning. PÅ stopptid kom dock en reducering på ett skott otagbart för Khym, En fullt rättvis seger för ÅU  med 2-1.

Åland United – HJK 2-1  (1-0)

Mål: 1-0 (14) Cynthia Uwak, 2-0 (75) Chloe Jones, 2-1  (90+) Heidi Lindström

Khym Ramsay – Maja Lindqvist, Pille Raadik, Kathleen Kelly, Chloe Jones – Meagan Kelly, Jessi Hietanen, Julia Tunturi – Cynthia Uwak – Sofia Lindström (77, Elin Lindström), Hanna Lönnqvist