Storseger för ÅU på bortaplan

FOTBOLL. Det var många frågetecken innan start med många skadade och dåliga resultat i bagaget men efter storvinst borta mot TiPS Vantaa var det idel utropstecken istället.

-Vi slår aldrig av på farten och våra unga spelare trummar på mot deras mål hela matchen, sa en mycket nöjd sportchef Mikael Virta direkt efter slutsignalen.

Fyra förluster på de fem senaste matcherna gjorde bortamatchen mot nollpoängarna TiPS Vantaa viktig på flera sätt. Saknades gjorde lårskadade skyttedrottningen Cynthia Uwak så någon annan måste kliva fram och göra målen och det spel som fanns i början på seriespelet måste det hittas tillbaka till. Laget fick den start de så väl behövde när Raissa Feudjio hittade rätt inte bara en utan två gånger under två minuter i mitten på den första halvleken. 0-1 kom till efter att Raissa tagit sig förbi tre försvarare och 0-2 bara minuterna efter var ett klassiskt hörnmål där Raissa kom högst på Jessi Hietanens hörna. Ett stort spelmässigt övertag gav dock ingen ytterligare utdelning utan 0-2 i halvtid, dock fullt rättvist sett till spelet. Det spelövertag som United hade med sig från den första halvleken blev bara större ju längre matchen varade och slutsiffrorna skrevs till 0-8.