DELA

Fylleri och påkörning på valborgsnatten

Folk var ute på stan och firade valborg. Många var berusade, men de flesta skötte sig.
Det konstaterar polisen som patrullerade gator och parkområden i staden under natten till första maj. Man söker dock vittnen till en olycka i Jomala Önningeby, där en fotgängare blev påkörd och bilföraren smet.
Till polisens förebyggande arbete hör att samtala med ungdomar som rör sig ute på stan. Under valborgsnatten måste dock polisen även ingripa vid ett antal tillfällen och fyra personer greps under natten. Enligt polisens hemsida var de flesta händelserna alkoholrelaterade.
Under natten åkte polisen ut på tre hemalarm. Man fick även in anmälningar, och utreder nu, flera fall av misshandel.
Vid midnatt kallades polisen till Ångbåtsbryggan Östra hamnen efter att två personer slagits med varandra. Den ena personen blev förd med ambulans till akuten på grund av skador i ansiktet. Den andra hade avvikit från platsen, men påträffades senare och kunde identifieras. Polisen utreder även en misshandel som ska ha skett på Nygatan. En person är misstänkt för två fall av misshandel efter att oprovocerat ha slagit en person i bakhuvudet och därefter skallat en en annan. Personen greps av polisen strax efter händelsen.
Smet från olycka
Vid halv ett-tiden på natten till första maj blev en fotgängare påkörd av en personbil på Önningebyvägen i Jomala, cirka 200 meter söder om Magnusvägens korsning. Enligt polisens hemsida hade den aktuella bilen sedan kört i riktning norrut och avvikit från platsen. Fotgängaren blev förd med ambulans till sjukhuset. Polisen ber nu allmänheten om hjälp att få in uppgifter om den aktuella bilen.
”Om någon känner till någonting om den aktuella händelsen eller om fordonet får man gärna höra av sig till polisen på telefonnummer 527100. Polisen utreder ärendet som äventyrande av trafiksäkerheten samt vållande av personskada.” skriver polisen.

Anna Björkroos

anna.bjorkroos@nyan.ax