Fram klara för kvalspel

IF Fram är klara för kvalspel till trean efter vinster på bortaplan mot både KY-sport och SBS Masku.
IF Frams herrar åkte till Åbo för att i sista omgången av serien säkra minst en kvalplats till trean. För det krävdes seger i en av matcherna och redan i den första mot KY-SPORT blev det seger.

– Efter förra omgången och besvikelsen bestämde vi oss för att knyta näven och det visade spelarna i dag, sa en nöjd spelande tränare, Gustav Mörn.

Dagens första match och den på papperet svåraste stod mot ligasexan KY-Sport, ett lag som Fram slog med hela 10-3 i lagets första möte. Vid vinst så skulle Fram säkra kvalplats till division tre och utifall att Ryhti tappade poäng i någon av sina matcher även direktuppflyttning.

Resan och vistelsen på hotell satt nog i benen hos Framspelarna inledningsvis och den första perioden slutade 2 – 2, efter att Simon Sjöström kvitterat och Alexander Hermans gett laget ledningen. KY-sport han dock kvittera innan perioden var över. Den andra perioden började Fram bättre och via mål av Simon Sjöström, och Anton Grönqvist, gå upp i en tvåmålsledning.

Även Gustav Mörn skulle göra mål i perioden men då KY-SPORT gjorde två så var ledningen endast ett mål inför den sista akten. Här visade dock Fram att man ville säkra kvalplatsen och via ett välfungerande försvar och mål genom Alexander Hermans och Simon Engblom kunde man till slut vinna med 8 – 5.

– Nu har vi säkrat kvalplatsen och faller resultaten rätt så kan det ju bli mer än så, sade Gustav Mörn efter lördagens första match.

Dagens andra och betydelselösa match stod mot SBS Masku 2 och här gjorde Fram det man skulle. Visserligen slutade den första perioden mållös men efter det var det Fram för hela slanten. Roligt från de två sista perioderna i grundserien var att juniorerna Victor Englund, Leon Blomberg och Julius Jakobsson alla gjorde sina första mål i den finländska ligan. Detta i en match som Fram till slut vann med hela 7-1

– Nu är det bara att ladda för kval, avslutade Mörn.