Bronsmedalj för ÅU

Det räckte inte hela vägen till silvret för Åland United i damligans sista omgång. Däremot lyckades man  sno åt sig bronspengen från kvällens motståndare Pallokissat i Kuopio genom att nå oavgjort. PK-35 var sedan tidigare klara seriesegrare och Ilves tog silvret.
– Vi är mycket glada för bronset och den allmänna känslan just nu är att det är skönt att säsongen äntligen är över,  säger andretränaren Mikael Virta.

Matchen som sådan var en jämn batalj från första sekund. Pallokissat chocköppnade genom att göra 1-0 redan i den 7:e minuten. Bara tre minuter hann passera innan Åland United gick ikapp, då Chloe Jones kvitterade till 1-1. Ytterligare tre minuter senare fick de blåa jubla igen då lagets speciella målskytt Cynthia Uwak satte in 2-1.

”Som en cupfinal”

– Det var som en cupfinal. Spelet var väldigt hårt och tight, sade Mikael Virta.

Pallokissat hade även de mållusta i matchen. En kort bit in i den andra akten kvitterade nämligen Signy Aarna. Cynthia Uwak var dock inte färdig med att lura bort Pallokissats målvakt utan satte sin 23:e balja för säsongen. Hon placerade sig därmed som tvåa i damligans skytteliga, bakom Ilves Kollanen, som i sin sista match likaså mäktade med två mål. I slutminuterna hann sedan hemmalaget kvittera, men det blev också det sista målet och matchen slutade således oavgjord, 3-3.