DELA
© Nya Åland
Foto: Jonas Edsvik

”Blå salongen” snart redo för biopubliken

I vår ska Bio Savoys nya salong öppnas, är det tänkt. Salongen blir speciell eftersom golvet lutar lika mycket som ett ordinärt hustak.

Husägaren Patrik Landell tog med Nya Åland på husesyn.

Patrik Landell ilar uppför provisoriska stegar, öppnar dörrar till dolda rum och gångar i olika våningar och berättar under tiden om biohuset från 1939, huset som mest är till glädje även om det också har uppstått bekymmer kring kulturmärkningen under de cirka tio år som gått sedan han köpte det.

Den här gången tittar vi framåt.

Den nya biosalongen, en utbyggnad mot öster och Ålandsvägen, har fått väggar och tak och arbetet pågår som bäst med golvet där drygt 90 stolar så småningom ska placeras ut. Salongen ligger vägg i vägg med den nuvarande, betydligt större, biosalongen men till utformningen skiljer sig salarna radikalt åt.

Golvet i nya salongen får en lutning på 22 grader. För publiken blir det som att sitta på ett ordinärt sadeltak och höjdskillnaden mellan första och sista bänkraden är stor.

Stort bildreportage i fredagens Nya Åland!