Första förlusten för Åland United (ÅU-Ilves 2–3)

FOTBOLL. Åland United började hemmamatchen mot Ilves klart bäst men utan att skapa några större målchanser. I stället blev det Ilves som tog ledningen i den tolfte matchminuten genom ett lågt skott från straffområdeslinjen av Heidi Kollanen.

Samma spelare gjorde även 0–2 halvvägs in i den första halvleken då hon lyfte bollen i en hög båge över en chanslös Khym Ramsay i hemmamålet. 0–2 i halvtid var sett till målchanser helt rättvist.
Khym Ramsay fick sedan börja den andra halvleken med en jätteräddning på ett närskott. När sedan Cynthia Uwak i den 56 minuten utnyttjade en dålig undanrensning till att göra 1–2 så tände det så väl hemmalaget som publiken. Detta kom dock helt av sig då ett långt inlägg hittade Kaisa Björn som med huvudet prickade in 1–3. På stopptid kunde Pille Radik få in reduceringen till 2–3 men det räckte inte och därmed inkasserade Åland United årets första förlust i ligaspelet.

Åland United – Ilves 2–3 (0–2)
Mål: 0-1(12) Heidi Kollanen,0-2(27) Heidi Kollanen, 1-2(56) Cynthia Uwak,1-3(69) Kaisa Björn, 2-3(90+2)Pille Radik

Åland United:Khym Ramsay – Ella Vanhanen,Pille Radik, Raquel Infane,Maja Lindqvist – Cynthia Uwak, Viktoria Byskata, Jessi Hietanen (79 Sofia Lindström), Ayaki Shinada (57 Isabella Mattsson) – Raissa Feudjio Tchuanyo