DELA

Syster Sol till Bastun

Pub Bastun besöks på fredag av det svenska reggaehoppet Syster Sol, som inte backar för varken det personliga eller det politiska.
– Kichinga ska in i människors hjärtan och blåsa liv i kärleken. Så säger Isabel Sandblom, alias Syster Sol, på sin hemsida om sitt senaste album.
Hennes låt Kärleksrevolt har blivit en radiohit. Syster Sol influeras av electro, techno, hiphop, soul och jazz men har sin grund i jamaikansk reggae och dancehall. Texterna till upptempomusiken är ofta samhällskritiska och reflekterande över livet. Perspektivet är också ofta den unga tjejens i en värld där tjejer måste bestämma sig för att få gehör och respekt.
Bakom bokningen står Hugo Jansson.
– Det har varit några reggaespelningar tidigare här med Governor Andy och Kapten Röd, och det blev riktiga succéspelningar, så vi tänkte att vi måste boka in någon reggaeakt igen. Syster Sol har nyligen släppt ett album och fått jättebra kritik, och det skulle passa bra på Bastun, säger Hugo Jansson.
Nya Åland lottar tillsammans med Pub Bastun ut fem biljetter till Syster Sols spelning den 29 juni, på fredag alltså. I papperstidningen får du veta hur du ska göra!

Erik Hallstensson