DELA

Så kan plast bli konst

”Allt i plast”.
Det är årets tema för Ålands lyceums traditionella konstutställning där eleverna från alla de olika bildkonstkurserna visar sina verk.
Ett tag hölls den årliga utställningen på Ålands konstmuseum där många turister hittade den, men Olle Törnqvist som är lektor i bildkonst tycker det är bättre då utställningen hålls på lyceet som den gjorts under de senaste åren. Få elever och lärare kom till utställningen då den var i konstmuseet.
– En del av idéen är att eleverna ska få se vad andra elever gjort, och att lärarna ska få se andra sidor av de elever de undervisar, säger Törnqvist.
Utställningen bjuder på två- och tredimensionella konstverk, hus, design, målningar i plastens material och popkonstens anda.
– Alla konstkurser och alla årskurser har skapat kring det här temat, också den obligatoriska kursen, säger Törnqvist.

Yta
Ida Jonsson är förstaårsstuderande och kommer att välja lyceets estetiska inriktning. Hennes konstverk heter ”Yta” och är en stor abstrakt yta i vitt ljuset kan skina igenom.
– Jag såg bilder på bergväggar och glaciärer och ville göra något där natur möter plast. Jag ville skapa något abstrakt. Den heter Yta för det är inte så definierande, betraktaren får avgöra vad det är.
Utställningen är öppen från 17 april till 17 maj i Ålands lyceum.
Läs mer i papperstidningen!

Sandra Herranen (praktikant)