DELA

Många vill spela i ungdomsorkestern

Intresset för att börja spela i Mariehamns ungdomsorkesters nybörjarorkester är stort. Det meddelar Krister Norrgrann i ett pressmeddelande.
– Vi har fått hela 27 anmälningar och inkommande lördag kl 12 – 14 ordnas ett instrumentprovartillfälle i Strandnäs skola. Då får man provspela olika instrument under lärarnas och några A-orkestermedlemmars vägledning
Alla som anmält sig har fått meddelande om detta men om det ännu finns någon som är intresserad går det bra att höra av sig till Krister Norrgrann per mejl, kn@aland.net q



Linn Snellman
visar tuschteckningar

Linn Snellman (tidigare Dahlblom) ställer ut främst tuschteckningar på Jomala bibliotek under tiden 3-27 oktober.
– Linn har länge hållit på med konst i olika former, men just nu är det främst tuschteckningar som sysselsätter henne. Det har gått upp och ner i Linns mående under flera år och samma sak med hennes konstutövande. När hon blev tillfrågad om hon ville ställa ut på Jomala bibliotek fick hon en nytändning och har tecknat mer än vanligt, skriver man i ett pressmeddelande.
Eftersom Linn tidigare arbetat på Jomala bibliotek och kultur är det extra roligt för oss att presentera hennes teckningar som oktobermånads utställning.
Linns utställning finns att se under bibliotekets öppettider (mån-tors, kl 14.00-20.00) under tiden 3-27 oktober q



Wilén-konst
på onkologiavdelningen

ÅHS har ingått ett avtal med konstnären Jonas Wilén gällande ett speciellt framtaget konstverk till onkologiverksamheten. I avtalet beskrivs konstverket på följande sätt:
”Konstverket ska utformas utgående från onkologiverksamhetens värdeord/värdegrund och verket ska sträva efter samma innnebörd i form, färg och innehåll. Bilden ska förmedla hopp och förtröstan, utan att för den skull väja för det svåra. Vissa mörka element finns med som ” hinder” Kompositionen har flera ”lösningar och utvägar”. Konstverket blir genom detta symbolstarkt, men samtidigt harmoniskt och konstnärligt vilsamt.”
ÅHS avser att i framtiden fortsätta liknande samarbete med lokala konstnärer, meddelar man i ett pressmeddelande. q



Fler chanser se
åländska äppel
Äppelutställningen i Mariehamns stadsbibliotek på Open by Night lockade många besökare.
– Utställningen har förlängts och finns att se ännu fram till torsdagen 6 oktober då den plockas bort. Hela biblioteket doftar äpplen just nu. Vi fick ihop över 60 sorter som visas. Många kom under fredagskvällen och ville ha sina äpplen sortbestämda. I många fall lyckades det men en del sorter var knepiga, berättar Lars Midjer vid kulturbyrån. q