DELA

kulturnotiser



Intermezzokören
bjuder på vårkonsert
i Jomala kyrka på lördag kväll kl 18. Enligt körens dirigent Guy Karlsson bjuder man bland annat på smakprov ur det jubileumsprogram som man skall framföra i november. Kören fyller 20 år i år.
Det blir ett par gospelaktiga sånger, en sång ur verket ”Gloria” av Tore W. Aas, en avdelning visaktiga sånger i den stil som kören sjöng för 4-5 år sedan med musik av bland andra Bob Dylan och Anders Widmark med pianoackompanjemang av Andreas Karlsson , och som avslutning en avdelning med svensk körlyrik och ett par sakrala sånger acapella.
Inträdet är fritt.



Stråkmusik
bjuds det på
vid en stråkkonsert med violin- och celloelver i Ålands musikinstitut i dag, fredag, kl 17. Det blir en konsert med ”både små och stora solister”, sammanlagt drygt tjugo elever som framträder. De medverkande är elever till violinläraren Stephan Kemetter och celloläraren Klas Edvall. Inträdet är fritt och det blir servering i pausen.



Vivakören ger
konsert på temat
”Längtan” på söndag kl 18 i Alandicas musiksal. Det blir musik med stor spännvidd, allt från Henry Purcell till Dolly Parton. Anders Laine ackompanjerar på piano. Konserten ges även på Pellas i Lemland den 28 april kl 19.30.



”Skuggor” är
namnet på
ett reportage i TV Åland från Mariehamns littteraturdagar, med intervjuer med Augustprisvinnaren Steve Sem-Sandberg och deckarförfattarduon Hellström & Roslund, som utifrån olika erfarenheter samsas under årets tema, ”Skugga”. Programmet sänds i kväll, fredag, kl. 20 och onsdag den 28 april vid samma tid.



Valborgssång
skall det bli

hos Uffe på Berget också på valborgsmässoafton år. Per-Erik Karlsson i Manskören åländska sångare berättar att det nu är 46:e gången kören sjunger i våren vid caféet.
– Första gången, 1965, var cafébygget inte helt klar ännu.
I programmet, som inleds kl 19.30, utlovas traditionella vårsånger som, bland andra, ”Sköna maj”, ”O hur härligt majsol ler” och ”Vintern rasat”.
– Vi sjunger också Knut Grüssners ”Vårpsalm” trestämmigt i ett arrangemang av vår dirigent Lena Svartström.
Till vårsången på Uffe på berget hör det traditionella vårtalet som hålls av manskörens hedersordförande Stig Nordman.