DELA

kulturnotiser



Stadsbibliotekets
sökdatorer för
databasen Katrina är fortfarande ur funktion. Det bekräftar bibliotekschef Eva Gustafsson-Lindvall på en fråga som Nyan fick från en bibliotekskund.
– Sökdatorerna i biblioteket har krånglat sedan i december och det hela är mycket pinsamt, säger Gustafsson-Lindvall.
Problemen finns, enligt vad Nyan också erfarit, inom stadens nätverk och därför kan man huvudsakligen göra sökningar i databasen Katrina från datorer utanför detta nätverk.
Enligt Eva Gustafsson-Lindvall arbetar stadens it-avdelning och även Ålcom på att få bibliotekets sökdatorer att fungera, men när det blir verklighet kan hon inte säga. Hon hoppas att resultatet av det arbete som nu görs skall bli hållbart.
I väntan på detta får biblioteksbesökare be personalen om hjälp när man behöver information.



”Charmig
operaafton”,
rubricerar Hedvig Långbacka sin recension i Åbo underrättelser av den operaafton med Thérèse Karlsson, Robert Vetander och Tina Bergholm, ackompanjerade av Mattias Nilsson som gavs på Åbo Svenska Teater fredagen den 9 februari. Enligt recensenten gav Thérèse prov på både dramatisk och komisk begåvning och hennes ”lyriska sopran låter mödolös”. Den 9 mars ges föreställningen i repris.



Ett namn
blev felstavat
i den förteckning över kk-husnamnen som sändes ut till pressen på veckan. I listan står Terrewall, men förslaget skall vara Tonewall.



Föreställningen
Monica Z som
ingår i Åbo Svenska teaterns Ålandssatsning i vår ges den 27 februari i Strandnäs skola i Mariehamn och fortsätter den 28 februari i Källbo skola i Godby. Monica Z handlar om Monica Zetterlund och hennes musik Johanna Ringbom och Jussi Vahvaselkäs trio medverkar. Biljetter kan förhandsbokas via ÅST (02) 277 73 75, bengt.westerlund@abo.fi och lösas ut vid ingången, meddelar teatern.



Merja Håkansson
ställer ut
arbeten i akvarell och olja i Ålandsbankens kontor i Västernäs i Mariehamn. Utställningen kan ses under bankens öppettider fram till den 2 mars.



M. A. Numminen
bjuder på Heine

i ett arrangemang av Finlandsinstitutet och Göetheinstitutet i Stockholm torsdagen den 22 februari kl. 18.30 i Finlands institutets lokalen vid Snickarbacken 4 (intill Birger Jarlsgatan 35). Numminen har komponerat en sångcykel byggd på Heinrich Heines dikter, men i egen stil med humor, ironi och komik. Mera information på telefon 08-545 212 00 eller www.finlandsinstitutet.se.