DELA

kulturnotiser



Biblioteket
i Föglö visar
nu utställningen ”2000-talets Ålandsrya”, som tidigare visats i Ålands museum och på olika platser i landskapet. Torsdagen den 6 september kl.19 är Ann-Britt Verho från Ålands Marthadistrikts hemslöjdssektion på biblioteket och berättar om ryorna.
Utställningen pågår till och med den 31 oktober och kan ses när biblioteket är öppet: måndag 10-13 och 16-19, onsdag.10-13 och torsdag 18-21, meddelar Berit Andersson på biblioteket.



Författaren
Unni Drogge
från Sverige, känd också som journalist och krönikör, skall öppna utställningen ”Han i hennes ögon” som har vernissage i Ålands museum och Ålands konstmuseum söndagen den 16 september kl. 13. Nyan har i olika sammanhang berättat om Britt Marie Trensmars konstprojekt ”Han i hennes ögon” där kvinnor fotograferat män. Unni Drougge debuterade som författare 1994 med boken ”Jag, jag , jag”. Årets bok har titeln ”Boven i mitt drama kallas kärlek”.



Författaren
Martin Widmark,
känd bland annat för sina böcker om Lasse-Maja detektivbyrå, kommer till Mariehamn på fredag för att tillsammans med illustratören och barnboksförfattaren Helena Willis och redaktör Agneta Wallgren från Bonnier Carlsen hålla en skrivdag med elever i årskurs fyra vid Ytternäs skola. Martin Widmark har också tidgare hållit skrivkurs i Mariehamn och deltagit i Barnens litteraturdagar.
Skrivdagen ingår i projektet ”Livslångt läsande”, framgår av ett pressmeddelande från Föreningen hem och skola vid Ytternäs skola.



”The Sound of
Music” hade ny-
premiär på Svenska Teatern i Helsingfors i lördags. Musikalen med bland andra Marika Krook, Johan Storgård, Sinikka Sokka och Jennie Storbacka har setts av inemot 40.000 åskådare. Höstens biljetter har mycket god åtgång, berättar teaterns informatör David Lindström.
Sinikka Sokka, som spelar abbedissan, kommer i höst att alternera med Ami Aspelund som är bekant med Svenska Teatern från tidigare. Hon har medverkat i flera revyer samt föreställningar som ”Kungsvägen” och ”Donna D”. Senast hon gästade Svenska Teatern var för sju år sedan i hennes egenproducerade föreställning ”Födelsedagsfesten”.