DELA

kulturnotiser



JAG Ackes
”Måsflickan”
som bjöds ut på Bukowskis i Stockholm, och som Nyan skrev om förra veckan, såldes i tisdags. Målningen, som hade ett utrop som var satt till 100.000-125.000 kronor såldes för 120.000 kronor. Enligt Charlotte Bergström på Bukowskis pressavdelning stannar målningen av Önningebykolonisten Acke i en konstsamling i Sverige.
De två målningar av ålänningen Robert Hancock som bjöds ut på Bukowskis i Helsingfors i början av veckan förblev osålda.



”Kom med på en
helg i lappmarken”,
skriver man i den senaste upplagan av informationsbladet Medisnytt. Det handlar om en kurs i lappteknik med Agneta Danielsson i Vårdö skola fredag-söndag, den 14-16 november. ”Ta med egen symaskin, mat- och kaffekorg och kom med på en helg i lappmarken”.
Att julen närmar sig framgår också av bladet. Man kan delta i kursen Tova inför julen med Barbro Laurén, i Föglö grundskola lördagen den 15 november, eller i Ödkarby skola lördagen den 22 och söndagen den 23 november.
Anmäla sig kan man på Medis hemsida under adressen http://www.medis.ax eller via Medis kansli på telefon 531 620.



Åbo Svenska Teater
ger ”Syskonsjälar”
som skildrar ett möte mellan Edith Södergran och Helene Schjerfbeck. Pjäsen hade premiär på Servicehuset Hemmet i Åbo i onsdags och kan beställas till servicehus och äldreboenden. I rollerna ses Ami Aspelund och Janina Berman, ackompanjerade av Aino Juutilainen på cello. ÅST vill med pjäsen nå en teaterpublik som ofta glöms bort och har begränsade möjligheter att besöka teatern.



Poetry slam,

det åländska mästerskapet i estradpoesi, avgörs på fredag kl 19 på restaurang Pommern. Hugade poeter kan anmäla sig med ickepublicerade dikter på platsen. Litteraturföreningen arrangerar och Rigmor Tillema kan ge närmare information på telefon 040-724 24 90.