DELA

kulturnotiser



En orgelstund
med sång bjöds
det på i Lemlands kyrka på onsdag kväll. Konserten ingick i den serie orgelstunder som församlingen ordnar varje månad. Det var några av sångpedagogen Catherine Frisk Grönbergs sångelever från musikinstitutet som framträdde med advents- och julbetonade sånger samtliga till ackompanjemang av kantor Ádám Kiss på kyrkans romantiska orgel. Kiss spelade också ”Pastorale” av César Frank i programmet.
De som sjöng var: Sara Alm, Erica Granlund, Hanna Hansson, Emilia Josefsson, Ida Kronholm och Sara Strandberg.
Ett fyrtiotal personer hade mött upp för att lyssna.



Öppet hus och
terminsavslutning
med utställning av elevernas arbeten håller Bild- och formskolan i Mariehamn på lördag, den 5 december, kl. 11-14. Man ordnar också med en pysselhörna och bjuder besökarna på glögg, saft och pepparkakor.



Intermezzokören
ger julkonsert
i Finströms kyrka i kväll, fredag, kl. 19.30. Dirigent är Guy Karlsson. Kören återkommer med en andra upplaga av konserten i S:t Görans kyrka i Mariehamn fredagen den 11 december kl. 19.30.



Radioteater–
föreställningen
”Den skalliga primadonnan” av Euguène Ionesco sänds för sista gången nu på söndag klockan 18.05 i Ålands radio, meddelar Alfons Röblom som står för bearbetning och regi.
Föreställningen är ett samarbete mellan Ålands radio och Teaterföreningen i Mariehamn. I rollerna : Ann-Christine Karlsson, Jan-Erik Berglund, Maria Mäntylä, Daniel Dahlén, Anna Reymers och Danne Sundman.



Kjell Ekström
är aktuell i en
utställning på Galleri Rita i Göteborg, där han också ställde ut i våras. Han visar ett tiotal akvareller med motiv från Malta. I utställningen deltar ett femtontal konstnärer, bland andra även Arne Isacsson och Bertil Böös. Utställningen pågår 5 – 19 december.