DELA

kulturnotiser



Alandia jazz
byter tidpunkt
och flyttar tillbaka till juli. Att festivalen i fjol bytte tidpunkt från juli till augusti föll inte väl ut. Bokslutet för fjolåret visar ett underskott på inemot 14.000 euro. Landskapsregeringens kulturdelegation beslöt, när man nyligen fördelade bidrag avvakta en överläggning med föreningen innan man beviljar medel för 2010.
När föreningen höll årsmöte på måndag kväll gick man in för att flytta festivalen tillbaka till juli. Under många år genomförde man Alandia Jazz kring andra veckoslutet i juli.
Årsmötet återvalde styrelsemedlemmarna Fredrik Erlandsson, Robert Zetterqvist och Edward Mattsson. Lars-Bertil Olsson, som var ordförande under 2009, samt styrelsemedlemmen Erik Enroth avgick, men några nya valdes inte i deras ställe.



Vladimir Shafranov
finns med bland
de artister som är klara för sommarens Baltic Jazz i Dalsbruk, skriver Åbo underrättelser. Bland dem som framträder i Dalsbruk finns också Lisa Ekdahl, Antti Sarpila Swing Band, Stockholm Swing All Stars, Wentus Bluesband och Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, som vi nyligen kunde höra på Mariehamn Winter Jazz. Baltic Jazz genomförs den 9-11 juli.



Ett Alla hjärtans
musikcafé ordnas
i Önningebymuseet på fredag, den 12 februari, kl 19. Det är 17 sångelever från musikinstitutet, samt två blåsare på fagott och klarinett som medverkar. Ackompanjemang blir det både på gitarr och piano. För musikinstitutets nya pianolärare Patrik Komorowski blir det första framträdandet. Sångpedagog Catherine Frisk Grönberg berättar att det bjuds på folkvisor, musikalmelodier och popbetonade visor men också sånger av bland andra Mozart, Satie och Schubert.
Önningebymuseets vänner ordnar med servering som ingår i inträdet.



En kurs i
historiska danser

arrangerar Ålands folkdansare i samarbete med Ålands bildningsförbund den 13-14 februari på Godby kongresshotell. Kursen leds av Erik och Gerd Hestnes från Norge. Intresserade kan ringa 0457-313 50 17 för anmälan.