DELA

Henryk Gwardak har inbjudits


till Uppsala för att på lördag, den 2 oktober, kl 15 ge konsert på den nya orgeln i Uppsala domkyrka. Konserten ingår i en serie med lördagskonserter för att inviga den nya 76-stämmiga italienska orgeln.
Henryk Gwardak säger att det känns hedrande, både för honom själv som organist, och för Åland att han fått inbjudan att invigningsspela på den nya orgeln.
Han kommer att framföra ett program med Bachs Toccata och fuga i d-moll, sonater av Mendelssohn respektive Ludvig Thuille, A Song of Sunshine av den amerikanske tonsättaren Carl W. Dieckmann och som avslutning en rumba av den franske kompositören Pierre Cholley.



Dan Källroos
ställer ut foton
i Finströms bibliotek. Det är första gången som han visar sina naturbilder och utställningen kallar han ”Mellan gryning och midnatt”. vernissage är det på söndag, den 3 oktober, kl. 14.30-16.
– Foto står i fokus i biblioteket under hösten. I november ställer Thomas Sandell ut fotografier och även december månad bjuder på en fotoutställning Sundberg. Under fem tisdagar med start i mitten av oktober arrangerar kultur- och fritidsnämnden också en fotokurs för högstadieelever. Den leds av fotografen Rob Watkins, berättar kultur- och bibliotekschef Fredrika.



Immanuel Brass
från Stockholm

kommer på Ålandsbesök i helgen. Blåsorkestern som har bland annat placerat sig på andra plats i det svenska brassbandsmästerskapet.
Immanuel Brass uppträder i Missionskyrkan, Storagatan 10 på lördag kväll kl. 19, och även i gudstjänsten på söndag kl. 11. En sextett spelar på torget (eller på torggatan) på lördag kl. 13.



Samtal om Wagner
och ”Rhenguldet”

inför direktsändningen från Metropolitan i New York den 9 oktober bjuder kulturföreningen Katrina in till i stadshusets foajé på måndag, den 4 oktober, kl. 19. Samtalet inleds av ”två glada amatörer”, nämligen Barbro Sundback och Ingemar Johansson. Presentationen riktar sig till alla intresserade, både operanybörjare och redan operafrälsta.



Kultursoppa med
jazz och poesi

bjuder Norden institut in till på Alandica på onsdag, den 6 oktober, kl. 12-13. Med hjälp av en ensam gitarr bygger Sanna Tahvanainen och Johanna Grüssner ihop sina två världar, jazzen och poesin. Ulf Karlsson ackompanjerar på gitarr.