DELA

Barnens söndag på stadsbiblioteket



i Mariehamn i söndags, den 7:de november, blev en lyckad tillställning som lockade bra med publik. Teater Tre spelade pjäsen ”Siv sover vilse” som är baserad på Pija Lindenbaums bok med samma namn. En publik på omkring 90 personer kom för att se pjäsen.



”Don Pasquale”
av Donizetti

är nästa opera i den serie med direktsända föreställningar från Metropolitan som kulturföreningen Katrina inkommande lördag erbjuder i Mariehamns stadshus. Operabaren i stadshusets foajé öppnar kl 19 och 19.30 blir det information inför kvällens föreställning som inleds kl 20.
Operan är en komisk bel canto opera i tre akter. En typisk representant för den italienska operan.
”Det är trevligt som omväxling att inte dö”, säger den ryska operastjärnan Anna Netrebko om sin roll i ”Don Pasquale”. Hon anspelar i sitt uttalande på alla de operor i vilka den kvinnliga huvudrollsinnehavaren dör på slutet.
Anna Netrebko är en av de mest eftertraktade operasångerskorna just nu.



Leif Porko
ställer ut

akvarellmåleri på Föglö bibliotek just nu. Utställningen öppnades den 8 november och pågår till den 14 januari. De flesta av målningarna visar naturmotiv. Två gamla verandor har Leif Porko också fångat, från Västergårds och Kersons i Hastersboda. Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider.



Sagostunder
för barn
i åldern 4-7 år arrangeras i anslutning till temaveckorna med utställningar i galleri Norden på Nordens institut. Onsdagen den 10.11 läser Grete Sneltvedt för barnen. Det finns platser kvar för allmänheten kl. 13.45-14.10 och 14.30-14.55. Just nu pågår en utställning om kvänerna i Nordnorge.



Byråchef
Jan-Ole Lönnblad

föreslås bli åländsk medlem i Nordiska kulturfonden för tvåårsperioden 2011- 2012. Landskapsregeringen har nominerat Lönnblad och föreslår kulturkonsulent Yvonne Törneroos som hans ersättare. o