DELA

De utreder Eckerö post och tullhus

Kulturbyrån har nu utsett en kommitté med uppgift att utarbeta ett långsiktigt förslag till verksamhetsutveckling för Post och tullhuset i Eckerö.
Till medlemmar utsågs byråchef Jan Ole Lönnblad, ordförande, verksamhetsledaren Peter Winquist, direktören för Nordens institut Åsa Juslin samt en representant för Eckerö kommun som kommunen själv utser. Till sekreterare/utredare utsågs kulturarbetaren Mervi Appel.
Kommittén ska utgå ifrån den tidigare direktionens förslag Vision 2010 och utarbeta ett förslag som omfattar en flerårig successiv utveckling av kulturverksamheten i byggnaden.
– Detta inkluderar programutveckling, ansvarig administrativ organisation och kostnadsförslag per år. Kommittén skall också beakta möjligheten att flera aktörer kan komma att verka samtidigt i byggnaden på en permanent basis. Olika alternativ till ansvarig organisation skall också beaktas, står det i protokollet.
Kommittén bör överlämna sitt förslag till landskapsregeringen i så god tid att förslaget kan beaktas i landskapsregeringens förslag till landskapsbudget för 2013. Museibyrån och byggnadsbyrån skall ges möjlighet att följa med arbetet och yttra sig. q